Eiwit seminar MeatTech

10/10/2018

Aanvulling op programma

Als nieuwe spreker hebben we  Carolien Niebling – auteur van het boek Sausage of the Future bereid gevonden om lezing te geven op ons “Worst” seminar. Boek https://www.lars-mueller-publishers.com/sausage-future

Thema Lezing : the sausage of the future door Carolien Niebling, Studio Carolien Niebling/ ECAL

 

 


Boeiende sprekers op eiwitseminar MeatTech

Clyde Don, directeur van Clyde Don FoodPhysica, Prof. Dr. Ir. Leo den Hartog, directeur R&D van Nutreco en Buitengewoon hoogleraar aan de Wageningen Universiteit, Roland Klont, hoofd Research & Development bij Vion Food Group en Atze Jan van der Goot, persoonlijk hoogleraar Duurzame eiwitstructurering van Wageningen UR. 

Dit zijn de interessante sprekers tijdens het jaarlijkse eiwitseminar van vleestechnologenplatform MeatTech op 16 november a.s. in het Hof van Wageningen.

De uiteenlopende aspecten van dierlijke en plantaardige eiwitten passeren de revue tijdens het eiwitseminar van MeatTech in Wageningen. Organisator en dagvoorzitter van het jaarlijks georganiseerde seminar is Clyde Don, directeur van Clyde Don Consultancy FoodPhysica én lid van vleestechnologenplatform MeatTech. Hij bijt het spits van het seminar af met een lezing onder de titel ‘Duurzame eiwitten, wat zien we om ons heen?’.   

Feedback

Vorig jaar lag in het sprekersprogramma van het MeatTech-seminar de focus op recente ontwikkelingen in de plantaardige eiwitproductie en in de productie van puur plantaardige producten.

„De dierlijke eiwitproductie en het product vlees bleven in de ogen van een aantal bezoekers wat onderbelicht,” erkent Don. ,,Hun positief-kritische feedback tijdens het seminar en na afloop leerde ons dat zij wat meer wilden horen over de dierlijke eiwitproductie. Bovendien hadden zij een sterke behoefte aan genuanceerde achtergrondinformatie over de mogelijk minder duurzame elementen van de plantaardige eiwitproductie. Volgens hen behoeven alle negatieve verhalen over de slinkende vleesconsumptie enige nuance. Binnen bijvoorbeeld de Nederlandse en West-Europese grenzen neemt deze consumptie wel wat af, maar mondiaal gezien vertoont deze nog altijd een stijgende tendens door bijvoorbeeld de toenemende vraag in ontwikkelingslanden.”

Levendige discussies

Volgens Don heeft MeatTech de opmerkingen van bezoekers ter harte genomen.  ,,Met het seminarprogramma van dit jaar wordt hierop dan ook nadrukkelijk ingespeeld. Dit gebeurt zowel vanuit de vleeskant als vanuit de plantaardige hoek. Vier interessante sprekers gaan hierop vanuit eigen expertise in. Bezoekers krijgen door dit interessante sprekersprogramma een uitstekend beeld van alle relevante aspecten rond dierlijke en plantaardige eiwitproductie en zo kunnen zij zich hierover een gefundeerde mening vormen. Uiteraard biedt het seminarprogramma ook volop gelegenheid voor levendige discussies over plant én vlees.”

  • Prof. Dr. Ir. Leo den Hartog, directeur R&D van Nutreco en Buitengewoon hoogleraar aan de Wageningen Universiteit, verzorgt een presentatie met de titel ‘De dierlijke eiwitproductie is duurzaam: contradictie of werkelijkheid?’.
  • ‘Op naar de nieuwe generatie vleesanalogen: Mogelijkheden en uitdagingen’  is de titel van de bijdrage van Prof. Dr. Ir. Atze Jan van der Goot. Hij is persoonlijk hoogleraar Duurzame eiwitstructurering aan Wageningen UR en heeft naam en faam verworven als uitvinder van de eerste honderd procent plantaardige biefstuk ter wereld.
  •  Dr. Ronald Klont, hoofd Research & Development bij Vion Food Group geeft tenslotte een lezing met de titel ‘ De vleessector is klaar voor de toekomst’.
  • Clyde Don sluit het jaarlijkse eiwitseminar officieel af. De vier lezingen zullen elk ongeveer een half uur duren.

Aanvang programma 13:30 uur en rond 17.15 uur zal het seminar worden afgesloten met een borrel.

Aanmelding

Voor de leden van MeatTech is het eiwitseminar gratis. Zij kunnen zich al aanmelden/registreren  via info@meattech.nl.  Ondernemers die geen lid zijn van MeatTech, maar toch interesse hebben, kunnen eveneens een e-mail sturen naar de organisatoren. Tegen een laagdrempelig tarief  van 95 (ex BTW)  kunt u deelnemen aan  het seminar.