The “worst” seminar

17/10/2018

Aanvulling op programma

Als nieuwe spreker hebben we  Carolien Niebling – auteur van het boek Sausage of the Future bereid gevonden om lezing te geven op ons “Worst” seminar. Boek https://www.lars-mueller-publishers.com/sausage-future

Thema Lezing : the sausage of the future door Carolien Niebling, Studio Carolien Niebling/ ECAL

 

” Food is fascinating because it is an ever evolving substance where  development will never stop. The sausage was invented over 5000 years ago and  has been developed ever since, to me this is a true design object.” 

Carolien Niebling

 


The “Worst” Seminar

8 november te Houten (SVO) vanaf 14:00 uur

 

Na onze eerste open seminars en de diverse positieve reacties gaan we dit jaar terug naar de ambacht het worst maken en al zijn facetten en belichten we diverse technologische onderdelen en dit allemaal onder onze vaste dag voorzitter Clyde Don.

We zien al enige jaren een trend naar verduurzaming en eiwittransitie. Daarom dit keer de focus op een oude bekende, de voorloper van de duurzame product-applicaties van (rest-)eiwitten: de worst. Worst wordt door velen over de gehele wereld gewaardeerd en geconsumeerd. Met de transitie naar meer plantaardige producten, verduurzaming, hybride, vermindering vleesconsumptie, kunnen we veel leren van de traditionele, de moderne en toekomstige worsttechnologie.

 

Met gastsprekers uit de diverse disciplines van willen het geheel vanuit diverse richtingen belichten De eerste sprekers zijn reeds vastgelegd.  Ir. Peter Visser (DGA PV-Industries, gepensioneerd) : Titel: Historisch overzicht van de co-extrusie technologie, Joost de Mooij, Sales & Application Manager Meat & Food Cultures gaat dieper in op de achtergronden en toepassingen van starter-cultures in de worstmakerij  . En nog andere interessante sprekers zullen je meenemen in de traditionele, de moderne en de toekomstige worsttechnologie.

 

Wil je op de hoogte worden gehouden van het programma of extra informatie stuur ons een e-mail naar info@meattech.nl. Aanmelden mag uiteraard ook direct. Inschrijfkosten voor niet leden is 108 euro (ex BTW).