Nieuws

Meattech Challenge 2024

Een indrukwekkende en inspirerende afsluiting tijdens de foodexperience van de  cursus vleestechnologie/ alt Eiwitten. Vier gave concepten van cursisten. Tasty tempeh, Hybride corndog, Smmmeersels en het hybride concept The Young Ones. Het was een nek aan nek race om the Meat& friends Award. Het team Smmmeersels ontving the Award. Robbert Cornelissen, Michiel te Vaanholt en Erwin van Dam dan ook van harte gefeliciteerd!

En natuurlijk alle deelnemers ! Met het behalen van het HBO certificaat en jullie super inzet! Onder de bezielende leiding van Frank Verkroost. 

2023

We kijken dankbaar terug op een mooi jaar met interessante bijeenkomsten en Webinars . Uiteraard ook ons jubileum ter ere van het 20 jarig bestaan en natuurlijk het zeer goed bezochte eiwitseminar ism met Clyde Don van Foodfysica in Apeldoorn. Daarnaast de samenwerking met de HAS den Bosch met als uitkomst een succesvol ontvangen masterclass vlees/ eiwit technologie.  Veel dank aan alle bedrijven en personen die voor ons een bijeenkomst en/of Webinar hebben verzorgd.  Brand & Levie in Amsterdam, Foodtech Brainport in Helmond, workshop Fermentatie in Houten, Darling ingrediënten in Vuren, Olivier Goemaere van U Gent & Leuven. Vezels door Herbafood, Eiwittechnologie door Clyde Don en onlangs Umami oplossingen door Scelta inside als jaarafsluiter.  

 Ook in het nieuwe jaar hebben we weer een interessant, inspirerend en prikkelend programma voor onze leden. Samen willen we weer verder kijken, met o.a. actuele en toekomstige technologische onderwerpen en goede discussies n.a.v. prikkelende bijdrages van inspirerende sprekers van diverse bedrijven en kennisinstellingen.

 Om te beginnen tijdens de HAS Food Experience 30 januari Den Bosch. Daar worden de eindopdrachten/ foodconcepten gepresenteerd door de cursisten vleestechnologie/ alternatieve eiwitten. Graag nodigen we je uit om tijdens de uitreiking van de Meat & Friends award samen met alle aanwezige leden een glas te heffen op een mooi jaar.  

Wij zijn trots op alle samenwerkingen. Door samenwerken worden we sterker! We zijn goed op weg naar een vorig jaar uitgesproken ambitie Meattech te laten groeien als kennis, netwerk en expertisecentrum. De data en thema’s van het jaarprogramma 2024 zijn binnenkort te vinden op onze App en site. Wij hopen je komend jaar weer te zien, te spreken, en samen weer veel te horen, zien, leren, verbinden en te inspireren.

 Wij wensen jou en je dierbaren een goed, smakelijk en bovenal een gezond 2024

Hartelijk groet, Gerard, Paul, Philip.