Nieuws

Meattech Bijeenkomst Marel Boxmeer

We kijken terug op een zeer interessante en leerzame Meattech bijeenkomst bij Marel in Boxmeer. Marel, actief in Poultry, red Meat, Feed, Fish en plant-base heeft zich Donderdag 25 April met 5 sprekers deze middag zich op een indrukwekkende wijze van hun enorm innovatieve en technologische kant laten zien. Onder de titel “Transformers in Foodprocessing”.

Marcel Berkers trapte af met een interessante inleiding over de integrale oplossingen in de Foodwereld. Vervolgens vertelde Patrick Cruysen middels praktijkvoorbeelden hoe software waarde kan creëren voor bijna alle processen. Data, data en nog eens data. Vervolgens gingen we richting het indrukwekkende Democenter. Hier gaf Luca Brioschi uitleg hoe product ideeën hier op ware schaal zijn te testen. En na een live demo van hun succesnummer Revoportioner door een altijd enthousiaste Mark Boom gaf Jeroen Vergeldt een presentatie en demo over Extended Reality. Een veelbelovend instrument in de nabije toekomst om o.a personeel te trainen en of klanten te instrueren aan de andere kant van de wereld.

Mark, Marcel, Patrick, Luca en Jeroen heel erg bedankt voor deze interessante middag. We hebben er samen met 30 aanwezige leden van genoten! Top georganiseerd!

Nieuwe cursus start weer voor Vleestechnologie en Alternatieve Eiwitten

Het afgelopen jaar hebben diverse deelnemers meegedaan met de cursus en succesvol afgesloten tijdens de afsluitende Meattech Challenge. Wederom is deze cursus weer goed ontvangen en ervaren.  Onderstaand een tweetal reacties vanuit de studenten (bron Linkedin).

Jan Putten :  

Vandaag na 20 leerzame dinsdagavonden vandaag mijn opleiding levensmiddelen technologie en alternatieve eiwitten aan de HAS in Den Bosch met een positief resultaat afgerond. Dank aan HAS green academy Frank Verkroost , Bart Hasselbach , en de mensen van Meattech. Vorige week de eindtoets, en vandaag de Food Experience, waarbij we ons concept mochten presenteren. Heel veel positieve reacties mogen ontvangen. Het HBO certificaat is binnen! Voor mensen die nog twijfelen om deze opleiding te volgen, meld je aan, het is zeer zeker de moeite waard!

Max Thobias de Jong  :

“Wat een avontuur! Met veel plezier deel ik mee dat ik mijn HBO-certificaat voor de cursus Vleestechnologie en alternatieve eiwitten heb ontvangen van de HAS Hogeschool. 💪 Het was een geweldige ervaring om ons product, de Hybride Corndog, te presenteren tijdens de HAS Food Experience. De positieve reacties en interesse hebben me enorm trots gemaakt! 🌟 Dank aan mijn groepsgenoten: Thommy Saltzherr, Jan van Putten en Roland de Leeuw. Speciale dank aan Frank Verkroost voor zijn inspirerende leiding van deze cursus en aan de experts van de Meattech groep voor hun waardevolle gastcolleges en suggesties voor ons project. Ik raad iedereen die meer ervaring, zowel theoretisch als praktisch wil opdoen in de vlees- en alternatieve eiwittensector aan om deze cursus te overwegen. Op naar nieuwe uitdagingen en mogelijkheden! “

Dus als je verdieping zoekt en meer wil weten over de processen , ingrediënten in de levensmiddelen branche geef je op via de Has of Info@meattech.nl

Voeg je header hier toe

Meattech Challenge 2024

Een indrukwekkende en inspirerende afsluiting tijdens de foodexperience van de  cursus vleestechnologie/ alt Eiwitten. Vier gave concepten van cursisten. Tasty tempeh, Hybride corndog, Smmmeersels en het hybride concept The Young Ones. Het was een nek aan nek race om the Meat& friends Award. Het team Smmmeersels ontving the Award. Robbert Cornelissen, Michiel te Vaanholt en Erwin van Dam dan ook van harte gefeliciteerd!

En natuurlijk alle deelnemers ! Met het behalen van het HBO certificaat en jullie super inzet! Onder de bezielende leiding van Frank Verkroost. 

2023

We kijken dankbaar terug op een mooi jaar met interessante bijeenkomsten en Webinars . Uiteraard ook ons jubileum ter ere van het 20 jarig bestaan en natuurlijk het zeer goed bezochte eiwitseminar ism met Clyde Don van Foodfysica in Apeldoorn. Daarnaast de samenwerking met de HAS den Bosch met als uitkomst een succesvol ontvangen masterclass vlees/ eiwit technologie.  Veel dank aan alle bedrijven en personen die voor ons een bijeenkomst en/of Webinar hebben verzorgd.  Brand & Levie in Amsterdam, Foodtech Brainport in Helmond, workshop Fermentatie in Houten, Darling ingrediënten in Vuren, Olivier Goemaere van U Gent & Leuven. Vezels door Herbafood, Eiwittechnologie door Clyde Don en onlangs Umami oplossingen door Scelta inside als jaarafsluiter.  

 Ook in het nieuwe jaar hebben we weer een interessant, inspirerend en prikkelend programma voor onze leden. Samen willen we weer verder kijken, met o.a. actuele en toekomstige technologische onderwerpen en goede discussies n.a.v. prikkelende bijdrages van inspirerende sprekers van diverse bedrijven en kennisinstellingen.

 Om te beginnen tijdens de HAS Food Experience 30 januari Den Bosch. Daar worden de eindopdrachten/ foodconcepten gepresenteerd door de cursisten vleestechnologie/ alternatieve eiwitten. Graag nodigen we je uit om tijdens de uitreiking van de Meat & Friends award samen met alle aanwezige leden een glas te heffen op een mooi jaar.  

Wij zijn trots op alle samenwerkingen. Door samenwerken worden we sterker! We zijn goed op weg naar een vorig jaar uitgesproken ambitie Meattech te laten groeien als kennis, netwerk en expertisecentrum. De data en thema’s van het jaarprogramma 2024 zijn binnenkort te vinden op onze App en site. Wij hopen je komend jaar weer te zien, te spreken, en samen weer veel te horen, zien, leren, verbinden en te inspireren.

 Wij wensen jou en je dierbaren een goed, smakelijk en bovenal een gezond 2024

Hartelijk groet, Gerard, Paul, Philip.