Nieuws

Fedde Strik, Monique Witteveen en Jos Pinckaers, (deeltijd)studenten van de cursus Vleestechnologie en Alternatieve Eiwitten, ontvingen afgelopen week tijdens de HAS Food Experience 2023 de Meat&Friends Award van Meattech Technologisch Platform. ‘Frank Base’ bestaat uit plantaardige maaltijdcomponenten die gericht zijn op gebruik in (kant-en-klaar) maaltijden

De maaltijdcomponenten zijn hoog in eiwitten en laag in zout. “Daarmee verschillen ze met veel vleesvervangers die nu op de markt zijn. Frank Base is vrij vertaald een eerlijke basis. Maar het is vooral een smaakvolle basis, multi-inzetbaar en volledig te personaliseren naar eigen vorm en smaak. Dus een burger, schnitzel of reepjes, het kan allemaal. En te leveren in verschillende verpakkingseenheden. Interessant voor retailers en producenten van kant-en-klaarmaaltijden, maar bijvoorbeeld ook voor horeca of zorginstellingen”, vertelt Monique Witteveen.
.

2022 een terugblik

Beste Meattecher,

Een bijzonder jaar ligt achter ons. Een jaar waarin er veel gebeurd is in de wereld met een enorme impact. Vooral op menselijk vlak. Voor ons een moment , zeker in december, om daarbij stil te staan en dankbaar te zijn dat we in een land wonen waar ons dit bespaard blijft. En over dankbaarheid gesproken, graag blikken we ook nog even terug op het afgelopen jaar.  

We kijken met volle tevredenheid terug op interessante fysieke bijeenkomsten. Zoals in juni een bezoek aan Biorefinery en het Harley Davidson Museum in Raalte gecombineerd met een netwerk BBQ. Met dank aan Colubris. In september een interessante bijeenkomst bij SVO in Houten (DSM en Niacet) en natuurlijk het zeer succesvolle eiwit seminar in november in samenwerking met Clyde Don

Dank ook alle bedrijven en personen die voor ons een webinar hebben verzorgd. Yolanda Werner (MCLS) , Sylvie Huybers (HAS), Roy Meenderink (Delaware), Lidiya Kardamova (Aak) en Clyde Don (FoodFysica). Daarnaast de samenwerking met de HAS den Bosch waar binnenkort weer opleiding cursus vleestechnologie/alternatieve eiwitten afgesloten wordt met o.a. de uitreiking van de Meat & Friends Award voor het beste concept tijdens de Food Experience op 31 Januari 2023.

Wij zijn trots op alle samenwerkingen. Door samenwerken worden we sterker! We zijn goed op weg naar een vorig jaar uitgesproken ambitie Meattech te laten groeien als kennis, netwerk en expertisecentrum.  

Ook in het nieuwe jaar willen we weer samen verder kijken, met o.a. actuele en toekomstige technologische onderwerpen en goede discussies n.a.v. prikkelende bijdrages van inspirerende sprekers van diverse bedrijven en kennisinstellingen. We gaan jullie zeker weer verassen met interessante, leerzame Webinars en bijeenkomsten. De data en thema’s van het jaarprogramma 2023 zijn binnenkort te vinden op onze App en site.

Wij hopen je komend jaar weer te zien, te spreken, en samen weer veel te horen, zien, leren, verbinden en te inspireren.

Wij wensen jou en je dierbaren een goed, smakelijk vooral een gezond 2023!

Hartelijk groet, Gerard, Paul, Philip.

Het is weer begonnen

Op 31 augustus is de cursus vleestechnologie en alternatieve eiwitten weer begonnen met een volle klas, 16 deelnemers. Erik Vlieck gaf de traditionele aftrap met zijn innoveren visie over de markt en de transities daarin.  Met andere woorden de kop is eraf . 

Wat heeft gembervezel, eiwitfractie uit rode ui en knoflook en kool met Harley Davidson en BBQ te maken?

 

2 totaal verschillende maar superinteressante rondleidingen door de pilot plant van Biorefinery en het Harley Davidson museum in Raalte tijdens deze Meattech netwerk en kennis bijeenkomst.  Biorefinery Solutions (BRS) in samenwerking met Colubris lieten ons de allernieuwste innovaties zien ( en voelen en proeven, want dat willen onze leden) op gebied van het winnen van nieuwe ingrediënten uit reststromen. Een gepatenteerde technologie. Deze ingrediënten zijn zo nieuw dat deze nog niet eens op de markt zijn maar lijken veelbelovend!

BRS en Colubris  bedankt voor de strakke  organisatie. we zijn weer geïnspireerd, weer bijgepraat  met Meattechers  onder het genot van een wijntje van Hans Brand , Tindle burgers van Philip en “natuurlijk” ook een stukje vlees.

 Topbijeenkomst !

 Tot 22 September !