Nieuws

Bijeenkomst Sonac / BBQ 20 jaar bestaan MeatTech

Wauw, we kijken terug op een leerzaam, interessant en bovenal een super gezellige Meattech bijeenkomst in Vuren.

Het namiddagdeel werd ingevuld door Sonac/ Darling ingrediënten. Na een korte presentatie over het bedrijf, hun visie en missie m.b.t. duurzame dierlijke eiwitten uit reststromen werden we in 2 groepen verdeeld en mochten het proces in de fabriek aanschouwen gevolgd door proef- en keursessie in hun application & research center.Toch indrukwekkend hoe je hoogwaardige eiwitten kunt winnen uit reststromen. Goed bezig Sonac!

 

Nadien hebben we ons 20 jarig bestaan gevierd op een bijzondere locatie Oud Vuren met ruim 40 aanwezige leden. Reuze gezellig weer onder begeleiding van heerlijke dierlijke en plantaardige gerechtjes. We kijken daarom dan ook dankbaar terug op een top bijeenkomst en natuurlijk de afgelopen 20 jaar.  Dank voor de sympathieke reacties en dankwoorden van leden en partners. Op naar de volgende 5 jaar. Dan delen we vast de eerste speldje uit om leden van het eerste uur, en die zijn er !, in het zonnetje te zetten.  Gelukkig hebben we de foto’s nog.

 

Hartelijke Groet

Het Meattech team.

Meattech  Bijeenkomst : FERMENTATIE met Bart Smits 

Een heel interessante Meattech bijeenkomst in Houten.

Het onderwerp was Fermentatie.

Bart Smit, een mega enthousiaste en super gedreven wetenschapper ( en daar genieten we zo van..) nam ons gisteren mee in een stevig stuk technologie/ microbiologie maar ook onderwerpen als nieuwe ontwikkelingen en de daarbij behorende visies en discussies kwamen goed aan bod. Bijvoorbeeld de rol van fermentatie op eiwittransitie en keten efficiëntie.  

We sloten af met een proeverij van door Bart zelfgemaakte miso’s en een mini workshop fermenteren. Aansluitend een netwerkborrel met de inmiddels bekende  belegde broodjes. Met dank aan de bijna 40 aanwezige leden en geïnteresseerde gasten en speciale dank aan Bart Smit en SVO (Renato😊)  voor het beschikbaar stellen van jullie mooie locatie.

Cursus Vleestechnologie en Alternatieve Eiwitten 2023/24

Wil jij jouw technologische kennis verbreden? Als professional wil je alles weten over verschillende producten op eiwitbasis. Van 100% dierlijk tot 100% plantaardig en alles wat er tussen in zit. Zo ontdek je de theoretische achtergrond en verbreed je jouw kennis. Van vleesverwerking tot hulpstoffen: alles komt tijdens deze cursus (met edubadge) Vleestechnologie en alternatieve eiwitten aan bod. Je inspiratie haal je o.a. uit gastcolleges van experts uit de (eiwit)industrie. Theorie en praktijk vormen de perfecte combinatie om je verder te ontwikkelen op dit gebied. HAS green academy geeft deze cursus samen met ons technologisch platform Meattech. Eind Augustus starten we weer. check www.HAS.nl of stuur ons een berichtje voor meer info@meattech.nl

Fedde Strik, Monique Witteveen en Jos Pinckaers, (deeltijd)studenten van de cursus Vleestechnologie en Alternatieve Eiwitten, ontvingen afgelopen week tijdens de HAS Food Experience 2023 de Meat&Friends Award van Meattech Technologisch Platform. ‘Frank Base’ bestaat uit plantaardige maaltijdcomponenten die gericht zijn op gebruik in (kant-en-klaar) maaltijden

De maaltijdcomponenten zijn hoog in eiwitten en laag in zout. “Daarmee verschillen ze met veel vleesvervangers die nu op de markt zijn. Frank Base is vrij vertaald een eerlijke basis. Maar het is vooral een smaakvolle basis, multi-inzetbaar en volledig te personaliseren naar eigen vorm en smaak. Dus een burger, schnitzel of reepjes, het kan allemaal. En te leveren in verschillende verpakkingseenheden. Interessant voor retailers en producenten van kant-en-klaarmaaltijden, maar bijvoorbeeld ook voor horeca of zorginstellingen”, vertelt Monique Witteveen.
.