EXPEDITIE FOOD WASTE VERMIJD, VERMINDER OF HAAL MEER WAARDE UIT RESTSTROMEN IN DE FOOD- EN AGRIKETEN

Afval = grondstof. Daar ben jij waarschijnlijk ook van overtuigd. Maar wat doe je met grondstoffen die overblijven? Het kan lastig zijn om de restwaarde hiervan in te schatten. Hoe maak je hier een rendabele business case van en welke samenwerkingspartners heb je daar bij nodig?

Programma :

PROGRAMMA MET MEERWAARDE

  • In vijf maandelijkse bijeenkomsten verken je samen met andere food- en agri-ondernemers de kansen. Je ontwikkelt je eigen strategie en start een pilot. Bij elke bijeenkomst kan je bovendien een collega, klant of leverancier meenemen voor meer draagvlak of extra input.
    • Dag 1: Strategie en inspiratie. From waste to profit: kansenverkenning eigen bedrijf/keten
    • Dag 2: Meten is weten. Bepalen focus pilot: impact en/of inspiratie?
    • Dag 3: Matchmaking. Van uitdaging naar oplossing: (technologische) oplossingen en samenwerkingspartners
    • Dag 4: Implementatie. Business case op een bierviltje; bateneigenaarschap
    • Dag 5: Dragons Den. Finetuning pitch met communicatie-experts en de ultieme finale: pitch je businesscase voor experts en investeerders

 

De eerste bijeenkomst is op THREE SIXTY, Huygensweg 10 in Veghel en start om 14.00 uur op 1 december.

Expeditie Food Waste